Zaterdag 2 juli 2022 - Gino Bartali en Fausto Coppi - een rivaliteit voor de geschiedenis

-

Een avond vol koers en muziek rond de graphic novel Gino Bartali - Een wielerkampioen onder de rechtvaardigen, met Frederik Backelandt, Geert Vandenbon en Rik Van Puymbroeck.

Gino Bartali en Fausto Coppi zijn twee van de beste Italiaanse renners aller tijden. Ze wonnen allebei tweemaal de Ronde van Frankrijk en namen het meermaals tegen elkaar op. Het leven en de carrière van beide renners wordt bovendien onderbroken door de Tweede Wereldoorlog, waarin Bartali zich ontpopt tot een held. 

Uitgeverij Daedalus en Café Coureur nodigen u op zaterdag 2 juli 2022 uit om te luisteren naar het legendarische verhaal van Coppi en Bartali en kennis te maken met de schitterende graphic novel van Julian Voloj en Lorena Canottiere. 

Frederik Backelandt is historicus en leidt als uitgever Grinta! Publicaties, dat onder andere het fietsmagazine Grinta! en de wielerbladen Cycling en Titanen in de markt zet. Hij is auteur van vele wielerboeken en -biografieën zoals Koarle!Fausto CoppiMerckx 525Mythische colsEpic Rides en Bartali. Hij schrijft niet alleen over de wielersport, hij is zelf ook een fanatiek fietser. Hij is verslingerd aan fietsen in de échte bergen en sprokkelde al acht wereldtitels wielrennen bij de journalisten.

Geert Vandenbon schrijft, vertelt en zingt over koers. Hij werkte meer dan 20 jaar voor de organisatie van de Ronde van Vlaanderen, is mede-stichter van het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde en trekt het land rond met de voordracht ‘De Ronde Leeft’. Daar bovenop is Geert ook gitarist/liedjesmaker. Onder meer aan de zijde van TV-wielerman Michel Wuyts in ‘Dag & Nacht Koers!’ of met zijn eigen programma ‘Dromen dat ik renner ben’, vol koersverhalen uit eigen hand, en wielerliedjes. Hij schrijft over koers, en is auteur van de fel gesmaakte jaarlijkse KoersKalender.

Rik Van Puymbroek is journalist bij De Tijd en bij het wielerblad Bahamontes.

Wilt u er graag bij zijn? Bevestig dan uw aanwezigheid vóór 25 juni 2022 via info@uitgeverijdaedalus.be / hello@cafecoureur.cc

uitnodiging Gino Bartali