Lijkwade (De)

3. Corpus Christi, 2019

Mordilat, Libergecd ../

Uitvoering

Omschrijving

De plot van De Lijkwade speelt zich af doorheen verschillende eeuwen, in verschillende landen, terwijl zijn personages de hoofdrolspelers zijn van een verhaal dat in elk van de tijdperken heropleeft.

In de XXIste eeuw, in Corpus Christi, Texas, vindt de première plaats van The Son of Man, de film van Lucy Bernheim. De rol van Christus wordt vertolkt door Henry Nalpas. Schandaal. Een tiental leden van de Ku Klux Klan dringen de zaal binnen om de vertoning te verstoren. Ze worden aangevoerd door Thomas Crowley, de voormalige professor van Lucy...

Het verhaal van Lucie, Thomas en Henri is er een van liefdevolle harstocht waarvan de Lijkwade – ook de Lijkwade ‘van Turijn’ genoemd – tegelijk de inzet en het symbool is. De rivaliteit tussen de twee mannen rond de verovering van de jonge vrouw in de schaduw van wat zich in het openbaar afspeelt rond de verovering van de Lijkwade.

Is de fascinerende afdruk van een aangezicht op een doek een heilige reliek uit de eerste eeuw van onze jaartelling, die het bestaan van de mens-God bewijst? Of een volledig verzonnen leugen om hen die willen geloven te misbruiken en beheersen?

Fantastisch getekend door Eric Liberge, bekend van De heer Vastenavond van As en De Kapers van Alcibiades.

"Liberge brengt het verhaal met prachtige realistische tekeningen in grijstinten die perfect passen bij de sfeer. Het geeft een mooie weergave van de middeleeuwen in de stijl waarin we Liberge herkennen. Een verhaal dat Daedalus in een prachtige uitgave brengt."
- Elias Jonkers - gestript.be over deel 1

Uitvoering:
Hardcover
Schrijver(s):
Mordilat
Tekenaar(s):
Liberge
Bladzijden: 72 blz.
ISBN:
978-94-639-4145-7
Verschijningsdatum:
2020