Daedanga - een (t)huis voor manga

07.09.2023

Met DAEDANGA houden we een gloednieuw label boven de doopvont, omdat we soms op pareltjes stoten die niet onder Diedeldus passen, maar die ook niet aanvoelen als klassieke Daedalus-verhalen. DAEDANGA is een label voor manga, voor Europese bewerkingen van mangaverhalen, voor albums met een mangalook die onze pluim verdienen. DAEDANGA, voor de gevederde kwaliteit binnen de wereld van de ‘beheerste of willekeurige kwaststreken’ (de letterlijke vertaling van ‘manga’).

Net zoals bij Diedeldus voelen wij dat er iets beweegt in de stripwereld en dat wij daarin voortrekkers kunnen en moeten zijn. Ja, er zijn jongeren die Engelstalige manga lezen, maar wij geloven in het Nederlands, in de kracht van lezen in het Nederlands, en wij geloven in manga, in DAEDANGA.

Op 22 september lanceren wij Saint Seiya, het verhaal over de ridders van Athene, die sinds het begin der tijden strijden tegen het kwade. Een mangareeks die in Japan populair was in de jaren 80 en toen werd bewerkt tot een animereeks. Sinds 2019 is Saint Seiya bovendien ook te bekijken op NETFLIX! In 2022 maakten Arnaud Dollen en Jérôme Alquié een hedendaagse, Europese bewerking van de mangareeks Saint Seiya.

Alle informatie over die eerste uitgave, en previews, vind je hier.

cover van Saint Seiya