Over ons

Daedalus

Wie Daedalus zegt, zegt Icarus, Daedalus' overmoedige zoon die te dicht bij de zon vloog en in zee stortte. Maar Daedalus intrigeerde ons. De bedachtzame vader, de geniale uitvinder, de man die van veren vleugels maakte. Bedachtzaam en met oog voor gevederde kwaliteit schuimen wij de stripmarkt af, op zoek naar pareltjes die het verdienen een Nederlandstalig publiek te vinden. Geniale uitvinders gaan we onszelf nooit noemen, maar jaar in jaar uit proberen we fris en vernieuwend te zijn, Genks, gek en toch een tikje geniaal.

Daedalus door Landon
De Plaag

Album 1

Na maandenlang veel en hard werk achter de schermen, waren we trots om op 1 december 2006 ons eerste album in de stripspeciaalzaken te zien liggen. Het was meteen een tweeling, maar zoals dat gaat bij tweelingen wordt er eentje nét iets eerder geboren. De Plaag was, samen met H.H.Holmes maar net iets eerder, een album geboren uit de liefde voor de strip. En dat er nog veel zouden volgen...

Mandalay 3

Album 100

Na een drietal jaren proberen om de mooiste Franse strips in een mooi en kwalitatief Nederlandstalig jasje te steken, kwamen we tot de constatatie dat ons honderdste album zou verschijnen. Vol verwachting keken we naar de drukkerij om te zien of het een jongen of een meisje zou worden. En plots kwam daar dan het derde deel van Mandalay van de band gerold...

Oceaankind cover

Album 1000

Op 10 december 2021, na 15 jaar Uitgeverij Daedalus, was het zover: ons duizendste album rolde van de persen. Het scenario van Oceaankind is van L'Hermenier, de tekeningen van Stedho. Dat ons 1000ste album getekend is door een getalenteerde Vlaming als Stedho, maakt het extra mooi. Bovendien maakte Stedho voor onze vijftiende verjaardag ook een schitterende ex libris, waarop hij een paar van de belangrijkste stripfiguren van de uitgeverij naar zijn hand zette. Op naar de volgende duizend?

Een streepje geschiedenis

Uitgeverij Daedalus ontstond in Bloomie's, in Genk, uit geanimeerde gesprekken tussen Luk, Koen, Michel en alle stripenthousiastelingen die er over de vloer kwamen. Bloomie's was een ontmoetingsplek. Jarenlang was de uitgeverij een onderdeel van de stripwinkel, tot de kleine Daedalus te groot werd... en groeide... en groeide. De geanimeerde gesprekken zijn gebleven, en de herinneringen, en de striplezers van toen, die nu en dan nog steeds de weg naar Bloomie's vinden. Ook dat is Uitgeverij Daedalus.

Vitrine Bloomie's

Daedalus en stripwinkels

Uitgeverij Daedalus is geboren uit en in een stripwinkel. Als uitgeverijen en stripmakers het hart van de stripwereld zijn, dan zijn stripwinkels de voelsprieten, de handen en voeten, ja zelfs het brein. Wij verkopen onze boeken dus niet zelf, wij maken de boeken en de verkoop laten wij over aan de specialisten: de stripspeciaalzaken. Onze website is geen webshop, maar we verwijzen je wel graag door naar de stripspeciaalzaken waar je onze gevederde boekjes vindt.

Vind een stripwinkel