De Legende gaat verder

12.05.2023

Er was eens... een kind, wiens lot al van bij zijn eerste levensdagen een tragische loop zou nemen. De familie van Tristan wordt uitgemoord en hij zal worden opgevoed door wolven. We schrijven 2003 en Legende is geboren, de epische reeks van Yves Swolfs. Uiteindelijk zal hij zes delen schrijven rond Tristan von Halsburg, die "de dolende ridder" wordt genoemd, de Legende.

Nu, twintig jaar later, geven wij de hele reeks - vanaf deel 1 - voor het eerst uit in een softcoverversie, zodat nog meer mensen van Legende kunnen genieten. Intussen telt de reeks in Frankrijk 10 delen... met - vanaf deel 7 - tekeningen van Stéphane Collignon, en een scenario van Ange. Yves Swolfs schildert nog altijd de cover. Wij geven ook die volgende delen uit in hardcover én softcover zodat we weer in het spoor zitten van Legende.

Als klap op de vuurpijl geven we ook een zwart-witversie uit van de hele reeks, in zeer beperkte opgave. De draad al kwijt? Meer informatie vind je op de handige afbeelding hiernaast. In onze Pluim (nr. 7) vind je ook een interview met de makers van de reeks: Ange en Stéphane Collignon.

overzicht Legende