Ogon - Een nieuw begin

15.05.2023

Voor een keer lenen we een gevleugelde uitspraak van Aladdin, omdat we bij Ogon niet anders kunnen. Dit nieuwe continent, ten oosten van Arran, is een wonderlijke nieuwe wereld, vol bijzondere wezens en met een gloednieuwe fantasysfeer.

Dwergen, Elfen, Orks & Goblins en Magiërs kende je al. De verhalen van die bijzondere wezens spelen zich af in de landen van Arran, van Birkanië tot Ourann of Nodrënn. Maar de makers van die reeksen (en met name Jean-Luc Istin) hadden het al langer over een nieuw continent... een continent dat je al kon verkennen dankzij de kaarten die je in elk (hardcover)album vindt. En bij Elfen 29 is het  zover: eindelijk zetten enkele elfen (in het gezelschap van een halfork en een mens) een voet in Ogon.

En dat smaakt naar meer... en daarom verschijnt in juli het eerste deel van Ogon! Een reeks one-shots die je los kan lezen van de avonturen van Elfen en Dwergen, met schitterende tekeningen van Kyko Duarte, die zich voor de sfeer laat inspireren op Afrika. Zo vormt Aquilon een schitterende wereld waarin je enerzijds Arran vindt, en anderzijds Ogon.

Meer informatie over dat negentwintigste deel van Elfen vind je hier. Een preview van het eerste deel van nevenreeks Ogon vind je dan weer hier!

cover Elfen 29