Surcouf - afscheid van een kaapvaarder

24.02.2023

Vier delen lang kon je aan de zijde van Surcouf de zeven zeeën trotseren bij Uitgeverij Daedalus, maar daar komt nu een einde aan. Surcouf, de onverschrokken kaapvaarder, vaart voor het laatst uit.

Van een moment van vrede maakt hij gebruik om de hand van zijn Manon te vragen, en haar meteen ook een kind te schenken – ja, Erick Surcouf, de scenarist, is een (verre) afstammeling van dé Surcouf. Maar al snel breekt er weer oorlog uit tussen Engelsen en Fransen, en ook Surcouf besluit het ruime sop te kiezen. Voor de gelegenheid laat hij Le Revenant bouwen, een schip dat hij helemaal heeft ontworpen. En zo komt er een einde aan het verhaal van Surcouf, maar...

...op 17 maart meert er een nieuwe zeeschuimer aan bij Uitgeverij Daedalus, de duistere Kapitein Voodoo. In zijn duivelse scenario combineert Jean-Pierre Pécau de elementen uit de piraterij (moord, barse taal, geweld, schattenjacht) met de buitengewone voodoomagie waar heel wat lieden in de Caraïben in geloven. Het resultaat is een spectaculaire, mysterieuze cocktail die één vonkje nodig heeft om te ontbranden.

In het Frans is intussen deel twee ook al verschenen, dus wij zeggen 'vaarwel Surcouf, en welkom Kapitein Voodoo'! Harhhhh!

Meer Surcouf vind je hier; van Kapitein Voodoo vind je hier een preview.

cover van Surcouf deel 4