Blauwe verten (De)

1. De pioniers

Giroud, Brahycd ../

Uitvoering

Omschrijving

Bij het begin van de vorige eeuw is het luchtruim een nog grotendeels onbekende verte die de mens met angst en ontzag vervult. Een uitgestrekte ruimte die romantische avonturiers,
waaghalzen en pragmatische kolonisten aantrekt. Los van hun oorsprong, beweegredenen en methodes worden zij allemaal verteerd door hetzelfde heilige vuur! Bezeten door een singuliere passie waar ze hun leven en fortuin voor over hebben. Sommigen, zoals Theodoor Fayard, zijn gewone jongens uit het volk, maar behept met een uitzonderlijk instinct voor alles wat met het ‘zwaarder dan lucht’ te maken heeft. Anderen, zoals Fernand Joliot, komen uit de wereld van de techniek en bedienen zich van de ervaring opgedaan met de fiets, de bromfiets en de automobiel.

Joliot & Fayard… uit de ontmoeting van deze twee mannen, beide even vindingrijk als opvliegend, wordt een firma geboren en een clan. Een familie verscheurd door de woelige baren van de tijd en de interne haat. Een dynastie die tekenend zal worden voor de eeuw en er tevens door getekend wordt.

Uitvoering:
Hardcover
Genre(s):
Schrijver(s):
Giroud
Tekenaar(s):
Brahy
Bladzijden: 48 blz.
ISBN:
978-90-88102-07-3
Verschijningsdatum:
2011