Derde zoon van Rome (De)

II. Eunus, de eerste Spartacus

Moënard, Nenadovcd ../

Uitvoering

Omschrijving

We kennen allemaal de legende over het ontstaan van Rome: gesticht door de tweeling Romulus en Remus, zonen van Mars en de Vestaalse maagd Rhea Silvia, gered uit de Tiber en opgevoed door een wolvin. Maar we weten niet dat een ander kind werd geboren uit de gedwongen unie van Rhea met haar oom Amulius. Deze derde zoon en zijn partizanen staan aan de wieg van een geheime orde die de geschiedenis van Rome voorgoed gaat beïnvloeden en veranderen…

Tijdens een orgiastisch en weelderig banket, gegeven door Damophilus, verschijnt Eunus op het toneel, een slaaf bedreven in de magie en het mysticisme. Hij verstrooit de aanwezigen die hem als komiek beschouwen. Plots blijft hij roerloos staan en roept: 'Op een dag word ik koning!'. De verwaande gasten onthalen de uitspraak op hoongelach. Maar de grens tussen huilen en lachen is vaag: jaren voor Spartacus, leidt Eunus de opstand van zijn lotgenoten.

Slaagt hij erin de Romeinse macht in Sicilië omver te werpen en de komst van de erfgenaam van de 'Derde zoon van Rome' voor te bereiden?

Het bestaan van een derde kind, naast Romulus en Remus, werpt een ander licht op de geschiedenis van Rome!

Uitvoering:
Softcover
Schrijver(s):
Moënard
Tekenaar(s):
Nenadov
Bladzijden: 56 blz.
ISBN:
978-90-88109-92-8
Verschijningsdatum:
2019