Tschai, de waanzinnige planeet

1. De Chasch 1

Morvan, Li-Ancd ../

Uitvoering

Omschrijving

Voor de eerste keer in de geschiedenis van de mensheid is op aarde een boodschap ontvangen van een andere planeet! 212 jaar later komt het ruimteschip Explorer IV aan in een baan om deze planeet... en wordt bijna onmiddellijk vernietigd met een ruimteafweerraket. De enige overlevende van de ramp is Adam Reith, die met zijn dropship neerstort in de jungle van Zuid-Kotan. De voormalige militair zal het van zijn buitengewone aanpassingsvermogen moeten hebben om te overleven op deze bizarre en meedogenloos wilde wereld, die door zijn bewoners “Tschai” wordt genoemd.

Tschai – de waanzinnige planeet is een van de bekendste werken van de Amerikaanse SF-auteur Jack Vance. De cyclus bestaat uit vier romans: Een stad vol Chasch, Onder de Wankh, De Dirdir en De Pnume. De stripbewerking van dit epische verhaal beslaat acht albums.

Scenarist Morvan (Ik ben dood, Konvooi, Navis, Robbedoes en Kwabbernoot, Troll) adapteerde het bekende SF-boek voor tekenaar Li-An. Dit laatste, onbeschreven blad geeft de wereld van Tschai 28 jaar na het boek eindelijk een gezicht.

Uitvoering:
Softcover
Schrijver(s):
Morvan
Tekenaar(s):
Li-An
Bladzijden: 48 blz.
ISBN:
978-90-88100-06-2
Verschijningsdatum:
2007