Zij schreven geschiedenis

Elisabeth I

Delmas, Regnaultcd ../

Uitvoering

Omschrijving

Elizabeth Tudor, de dochter van koning Hendrik VIII, bestijgt de Engelse troon in een periode van grote politieke en religieuze onrust. Ondanks de rivaliteit met haar halfzus, Marie Tudor, brengt ze eindelijk stabiliteit in het koninkrijk, onder haar koninklijke gezag. Ze verbreekt de banden met de paus en sticht de protestantse Church of England. Zij is de sterke vrouw in een wereld gedomineerd door mannen. De charismatische koningin zal nooit huwen - ze wordt niet voor niets de Maagdelijke Koningin genoemd - en wordt zo de laatste Tudor.

Ontdek de levensloop van een van de beroemdste historische figuren van Engeland. Haar bewindsperiode wordt gezien als het hoogtepunt van de Engelse renaissance, met onder meer de ontwikkeling van het Engelse theater, met William Shakespeare en Christopher Marlowe als voornaamste vertegenwoordigers, en de suprematie op zee, met avonturiers als Francis Drake.

Een reis door de geschiedenis aan de hand van legendarische levensverhalen. In dit deel: Elisabeth I, die je misschien wel kent uit The Crown!

Uitvoering:
Softcover
Schrijver(s):
Delmas
Tekenaar(s):
Regnault
Meloni
Bladzijden: 56 blz.
ISBN:
978-94-6394-240-9
Verschijningsdatum:
2021