Bloedkoninginnen

Catharina de' Medici - De vervloekte koningin 2

Delalande, Gomezcd ../

Uitvoering

Omschrijving

1527. Keizer Karel V, die zeven jaar voorheen gekroond werd tot keizer van het Heilige Roomse Rijk, regeert over Spanje en zijn koloniale rijk, de Zeventien Provinciën, het koninkrijk Napels en alle bezittingen van de Habsburgers. Verontrust over zijn groeiende macht, roept de paus een grote alliantie in het leven – de Liga van Cognac – met de steun van Frankrijk, Venetië, Florence, Milaan en Engeland. Als vergelding valt Karel V Rome aan, met als gevolg dat de stad wordt geplunderd. Dit geeft de republikeinen van Florence een motief om in opstand te komen tegen het gezag van het geslacht de’ Medici, dat wordt beschermd door de paus.

De jonge hertogin Catharina is getuige van de gruweldaden. Meerdere van haar familieleden worden omgebracht. Zelf ontsnapt ze ternauwernood aan de dood en haar redding is enkel te danken aan een onverhoedse reddingsoperatie, die wordt opgezet door aanhangers van haar familie... Ze kan onderduiken in Rome, waar ze onder de hoede valt van de paus. Daar geniet ze een eminente humanistische opleiding, waarna ze naar het meest fabelachtige hof van de westerse wereld wordt gestuurd... dat van Frankrijk!

Aan het einde van haar leven wordt Catharina nog steeds geplaagd door verschrikkelijke nachtmerries. De doden achtervolgen haar tot in haar slaap. Eén zin spookt als een morbide klaagzang door haar hoofd: ‘Dertien, niet meer.’ In dat ongeluksgetal ziet ze een verborgen boodschap, en ondanks de waarschuwing van haar biechtvader, wil ze ontdekken wat die boodschap inhoudt.

Een uniek portret, in drie delen, van een van de machtigste vrouwen uit Florence: Catharina de’ Medici, de bloedkoningin!

Tweede deel van dit drieluik binnen de collectie Bloedkoninginnen

Uitvoering:
Hardcover
Schrijver(s):
Delalande
Mogavino
Tekenaar(s):
Gomez
Bladzijden: 56 blz.
ISBN:
978-94-6394-357-4
Verschijningsdatum:
2021