Bloedkoninginnen

Cleopatra - Koningin des Doods 1

Gloris, Moucliercd ../

Uitvoering

Omschrijving

De christelijke tijdsrekening is nog niet begonnen. Cleopatra, bastaarddochter van Ptolemaeus Auletes, farao van Egypte, wordt geboren in Alexandrië. Op haar 17e is ze koningin, als meisje komt ze aan het hoofd te staan van een wereld geleid door mannen. Maar die wereld stort in elkaar en de mannen zijn zwak. Egypte is in verval en geeft zich over aan de Pax Romana. Cleopatra leert haar volk te leiden met haar wapens: seks en bloed. Maar ze regeert niet alleen.

Koning Ptolemaeus XIII, haar broer en echtgenoot, staat aan haar zijde, al staan ze meestal lijnrecht tegenover elkaar. Onder invloed van Pothin – de gecastreerde minister – en generaal Achillas beschuldigt, veroordeelt en verjaagt haar broer haar. Een storm nadert de Afrikaanse kusten, vanuit Rome, en brengt het bloed van Pompeius mee, en in zijn kielzog de furie en de glorie van een consul en een generaal, Julius Caesar.

Een vierluik over een van de meest legendarische heerseressen uit de wereldgeschiedenis: Cleopatra - voor seks, en drugs, en rock&roll!

Uitvoering:
Hardcover
Schrijver(s):
Gloris
Tekenaar(s):
Mouclier
Bladzijden: 56 blz.
ISBN:
978-94-639-4069-6
Verschijningsdatum:
2019