Frontlinies

1. Stonne (mei 1940)

Pécau, Bradacd ../

Uitvoering

Omschrijving

HET VERHAAL

1936. De Olympische spelen van Berlijn. Vier mannen en twee vrouwen van verschillende nationaliteiten bezegelen hun vriendschap op de tonen van Lili Marleen, een lied dat later zal uitgroeien tot een oorlogsklassieker. Het lied vertelt de geschiedenis van het Duitse volk en zal zich, net zoals onze zes helden en de oorlog die hun leven ondersteboven zal halen, niet door grenzen laten tegenhouden. Zo start een reeks gebeurtenissen waarin liefde, vriendschap en strijd de rode draad vormen.

DE HELDEN

De Duitser: Joachim Klein-Combourd, de sportieve, homoseksuele dandy, die meent dat Hitler slechts een tijdelijk kwaad is.
De Engelsman: Tim Page, de verlegen jongeman die er alleen maar van droomt om piloot te worden.
De Fransman: Émile Soubise, genaamd Milou, de Parijse rakker die vast van plan is om in Berlijn een Olympische medaille te behalen.
De Australiër: Peter Yates, het heethoofd dat alleen maar uit is op plezier maken.
De Duitse: Magdalena Kopps, de communiste die nog hoopt dat Duitsland uit zijn nationaalsocialistische nachtmerrie zal ontwaken.
De Amerikaanse: Cheryl Matthew, de ambitieuze journaliste die zich in de Californische pers een reputatie bij elkaar wil schrijven.

Stonne, mei 1940

Een gemiste kans van het Franse leger. Aan boord van zijn gevreesde tank B1 bis beleeft Émile Soubise zijn vuurdoop. Hij moet de niet-aflatende aanvallen die de Duitsers vanuit Sedan opzetten het hoofd bieden en zo voorkomen dat het Franse front in tweeën gedeeld wordt. Het begint hem al gauw te dagen dat moed en bloedvergieten niets vermogen tegen het nazi-offensief... Sommigen leggen zich daarbij neer, maar Milou heeft nog een rekening te vereffenen.

Knappe historische reeks over verschillende frontlinies uit de Tweede Wereldoorlog.

Uitvoering:
Softcover
Genre(s):
Schrijver(s):
Pécau
Tekenaar(s):
Brada
Bladzijden: 64 blz.
ISBN:
978-90-88106-87-3
Verschijningsdatum:
2016