USA über alles

1. Project Aurora

Pécau, Mazacd ../

Uitvoering

Omschrijving

HET VERHAAL
De Anglo-Amerikaanse strijdkrachten hebben een vredesbestand gesloten met de Duitsers na een complot tegen Hitler, maar aan het Oostfront woedt de strijd verder. Met de steun van Amerika binden de Duitsers de strijd aan met de troepen van Stalin die weigert de wapens neer te leggen. In Frankrijk, dat onder Amerikaans protectoraat staat, lijkt men de oorlog zo snel mogelijk te willen vergeten, ook al staat het land op het punt opnieuw te worden onderworpen. Ditmaal door de Amerikanen welteverstaan …

HET ALBUM
Frankrijk, 1947. Nicolas Charlier, een van Frankrijks beste piloten verschijnt terug op het toneel nadat hij kon ontsnappen uit een bolwerk van de sovjets. Zijn vroegere werkgever, de vliegtuigbouwer Marcel Dassault, wil hem betrekken bij de ontwikkeling van een nieuw type Amerikaanse bommenwerper, die in het grootste geheim wordt gebouwd. Een vooraanstaande agent van de CIA, James Angleton, heeft zijn twijfels: wat als blijkt dat Charlier een spion is van de Russen?

DE HELD
Nicolas Charlier tekende in als oorlogsvrijwilliger bij de Franse strijdkrachten en werd bij de luchtmacht ingeschakeld als gevechtspiloot. Hij was lange tijd actief bij het eskader Groupe Normandie aan het Russische front. Jaren later duikt hij plots terug op, vlakbij de Finse grens. Het mysterie rond Charlier wordt alsmaar groter. Is het een held of een verrader?

Begin van een nieuwe driedelige serie in de lijn van Wunderwaffen door Maza, tekenaar van Wunderwaffen!

Uitvoering:
Hardcover
Schrijver(s):
Pécau
Blanchard
Tekenaar(s):
Maza
Bladzijden: 48 blz.
ISBN:
978-90-88107-26-9
Verschijningsdatum:
2016