Zakje knikkers (Een)

2. Tweede deel

Kris, Baillycd ../

Uitvoering

Omschrijving

Na een bewogen reis komen Jo en Maurice aan in Menton, waar hun oudere broers verblijven. Deze worden echter door de Franse politie opgeroepen voor hun V.W.: verplichte werkdienst voor Duitsland.
De grote broers werpen zich in het hol van de leeuw: ze vluchten onmiddelijk naar Nice, waar ook hun ouders zich zouden bevinden. Ondanks het feit dat de stad bezet is, kan men er vrij zorgeloos leven. Helaas zal dit van korte duur zijn.
Het Italiaanse leger wordt vervangen door het Duitse leger, en deze haalt de mazen van het net aan, om de joden te arresteren. Het leven van de Joffo’s gaat bange dagen tegenmoet...

Vertaald in de hele wereld, 25 miljoen exemplaren verkocht. Een zakje knikkers is een terechte klassieker in de literatuur. Joffo vertelt er zijn herinneringen van jonge Jood tijdens de Duitse bezetting. De kracht van zijn verhaal berust in de onschuld en het pragmatisme van de blik van kind. Op deze wijze geeft hij de dagelijkse feiten van deze vreemde en verschrikkelijke periode nauwgezet weer. Scenarist Kris weet deze delicate toets te bewaren, en maakt er samen met tekenaar Bailly een prachtig album van.

 

Uitvoering:
Hardcover
Genre(s):
Schrijver(s):
Kris
Tekenaar(s):
Bailly
Bladzijden: 64 blz.
ISBN:
978-90-88104-78-7
Verschijningsdatum:
2013